Belijdens doen

Openbare belijdenis van het geloof, vaak kortweg belijdenis genoemd. Hier leg je in het openbaar getuigenis van jouw geloof. Dit gebeurt  tijdens een kerkdienst door het positief beantwoorden van enkele geloofsvragen.

Na het doen van belijdenis ben je een "volwaardig" lid van de kerk. Dit houdt onder meer in dat je deel mag nemen aan het avondmaal, stemrecht hebt en ambten binnen de kerk mag bekleden. Belijdenis is een grote stap in je geloof en vraag ook om voorbereiding. Het is eerder een startpunt dan een eindpunt. Om je goed voor te bereiden is er een speciale belijdeniscatechisatie.

Ben je voornemens belijdenis te doen? Meld je dan aan voor de belijdeniscatechese bij onze wijkpredikant. De belijdeniscatechese is op maandagavond van 20.00 uur – 21.00 uur. Aan het einde van het seizoen mag je je geloof belijden in het midden van de onze gemeente.